Nederlands België Frans

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Centrale Slagerij, hoofdkantoor en productielocatie, van Slagerijen Kaldenberg is een modern extra geïsoleerd pand van 10.000m2 in Vuren. Het pand is is gebouwd volgens de BREEAM normen voor duurzaam bouwen.

In de Centrale Slagerij zijn ook diverse keuzes gemaakt voor een duurzamer proces. Zo wordt er gebruik gemaakt van een koelinstallatie op basis van CO2 en wordt het schoonmaakwater opgewarmd met restwarmte uit de koel- en diepvriesinstallatie.

Het pand is voorzien van innovatieve laaddocks, LED verlichting en een bio climatic control systeem voor schone lucht. Zo kan iedereen werken in een schone omgeving. Daarnaast gaat Slagerijen Kaldenberg slim om met energie en wekt zelf energie op met de 2500 zonnepanelen op het dak van de centrale slagerij.

 

Productie

Onder het productieproces vallen veel verschillende onderdelen. De inpak afdeling is een van die producten. Slagerijen Kaldenberg maakt bij de inpak afdeling gebruik van linerless etiketten, recyclebaar plastic en een skinpack machine die 75% minder plastic gebruikt ten opzichte van reguliere verpakkingen.

Daarnaast krijgen de klanten de optie om vlees in diverse verpakkingsmogelijkheden te bestellen zoals bulk, vacuüm, bulk vacuüm, gasverpakt, etc. Qua verpakken is Slagerijen Kaldenberg ook bezig met het KIDV (Kennis Instituut Duurzaam Verpakken) om te kijken naar duurzaam verpakken en de CBL doelstellingen.

Logistiek

Slagerijen Kaldenberg heeft de laatste jaren geïnvesteerd in een centrale avond operatie. Een centrale avond operatie is milieuvriendelijker, omdat alle logistiek wordt voorzien vanuit een centraal punt.

Naast de investering in een duurzamere logistiek is er ook geïnvesteerd in innovatieve laaddocks. Zo bieden de laaddocks mogelijkheid voor LZV vrachtwagens en blijft de kou in het pand- en in de vrachtwagens tijdens het laden en lossen, doordat de deuren binnen kunnen worden geopend.

Duurzaam assortiment

Vanaf 2014 heeft Slagerijen Kaldenberg hun leveranciers de opdracht gegeven om door middel van samenwerking de assortimentssamenstelling te verduurzamen. Door deze samenwerking bestaat het assortiment vandaag de dag voor ca. 35% uit duurzame vleesproducten van hoge kwaliteit.

Zo biedt Slagerijen Kaldenberg binnen iedere productgroep een duurzaam alternatief. Hieronder staat een opsomming van de duurzamere oplossingen.

Rund: Natuurvlees-Nederland BLK 2* (eigen merk)

Varken: Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) BLK 1*

Lam: Pyreneeën melklam (Label Rouge)

Kalf: Natuurvlees-Nederland BLK 2* (eigen merk)